Natuursteen vloer polijsten

Een natuursteen vloer polijsten is eigenlijk een andere omschrijving voor het schuren van een natuursteen vloer. Na een aantal jaren zal uw natuursteen vloer zijn glans verliezen door intensief gebruik. Om de oorspronkelijke glans herstellen, moet de vloer volledig worden gepolijst.

Tijdens dit polijsten wordt er van de gehele vloer een heel dun laagje afgeslepen zodat krassen en de zogenaamde loop in de vloer verdwijnen. (Dit is het veel belopen pad polijstenwat na jaren gebruik duidelijk te zien zal zijn op de vloer) Het polijsten wordt gedaan met een polijstmachine waar natuurstenen of marmeren vloeren zodanig mee worden bewerkt zodat uiteindelijk een zijdeglans ontstaat. De polijstmethode waar u voor kiest bepaald uiteindelijk of het natuursteen mat, gezoet of sterk glanzend wordt. Als u meer glans wilt, dan kunt u meerdere keren polijsten en eventueel kiezen voor het gebruik van polijstpasta of –poeder, hiermee kunt u een hogere glans bereiken.

Voor een optimale bescherming moet de natuursteen vloer na het natuursteen vloer polijsten nog gekristalliseerd, gemineraliseerd of geïmpregneerd worden. Hierna zal uw vloer de oude glans weer terug hebben en heeft u er weer een tijdlang plezier van, hij ziet er namelijk weer uit als nieuw! Hij is dan helemaal diep gereinigd en u kunt hem met normale onderhoudsproducten onderhouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>