Droogloopmat van katoen

droogloopmat met printWat is nu eigenlijk het verschil tussen een droogloopmat en een schoonloopmat, dat is een vraag die vele stellen maar het antwoord dat verschild op internet bij de diverse mattenshops nogal. Een droogloopmat loop droog en een schoonloopmat loopt schoon. Je zou denken droog en schoon het lijkt veel op elkaar maar er zijn grote verschillen tussen beide.

Een droogloopmat die droog loopt moet dus in staat zijn om veel water op te kunnen nemen. Synthetische vezels zoals nylon of polypropyleen zijn nier in staat om grote hoeveelheden water op te nemen. De enige synthetische vezel die dat kan is een microvezel. Het nadeel hiervan is dan 100% microvezel duur is, de vezels flinterdun zijn waardoor ze niet geschikt zijn om als mat te gebruiken. Wat je wel zien is dat er een klein % aan microvezel aan bestaande vezels wordt toegevoegd. Een droogloopmat die wij leveren heeft daarom een katoenen pool. Katoen is een natuurlijke vezel die veel water kan opnemen. U gebruik dagelijks katoenen handdoeken na de douche om uw af te drogen. Theedoeken ook van katoen. Het is logisch dat een droogloopmat ook een katoenen pool heeft. Des te meer katoen de droogloopmat heeft des te meer water de mat kan opnemen. Om nog meer water op te nemen kan er microvezel aan het katoen worden toegevoegd.

De rug van de mat bepaalde mede de eigenschappen van uw droogloopmat. De goedkoopste rug is een zogenaamde geschuimde later rug, deze is licht, flexibel maar wel wasbaar op 30 graden in de wasmachine. Nadeel van deze rug is het lichte gewicht waardoor vooral kleinere matten kunnen verschuiven.
Vinyl = pvc is een veel gebruikte rug voor veel verschillende typen matten. Het heeft gewicht en in bepaalde flexibele versies kan het ook beperkt gewassen worden. Heeft de mat een zwarte rand rondom en is deze glad aan de voorkant dan heeft u een droogloopmat met vinyl rug.
Rubber, speciifiek nbr is het duurste en wordt vooral gebruik in matten die verhuurd worden door wasserijen. Deze matten kunt u natuurlijk ook zelf kopen en wassen. Deze droogloopmatten zijn absolute top kwaliteit en gaan lang, heel lang mee. Door de mat te wassen kunt u ze bovendien perfect schoonmaken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>